Har du/I behov for supervision til at fastholde fokus, så du/I kan træffe de rette beslutninger , samtidig med I passer på jer og de relationer, I indgår i? Jeg tilbyder supervision til fagfolk inden for familie- og beskæftigelsesområdet samt i plejesektoren, herunder sagsbehandlere, socialrådgivere, pædagoger og sundhedspersonale.
Kender du det? Telefonen ringer, men du lader være med at tage den eller du tager den, men er irriteret og hård i tonen eller en voksen eller barn har brug for hjælp, men du ignorerer det..... Omsorgstræthed, magtesløshed og moralsk stress kan føre mod forråelse. Det kan udtrykke sig ved ændret tone over for de relationer man indgår i på arbejdspladsen, øget irritation, ignorering, hårdhed, lukkede døre m.m.. Arbejdspladskulturen kan også påvirkes negativt med fx mobning, nedgørelse og dårlig stemning.
Forråelse er en forsvarsmekanisme, som gradvist sætter ind, når du ikke har mere omsorg at give, når afmagten bliver for stor, eller når dine arbejdsbetingelser spænder ben. – En mestringsstrategi, hvor du prøver at tænke, føle og bekymre dig mindre, end du i virkeligheden gør. Forråelsen er lumsk, for I nuet lægger den låg på egne følelser af utilstrækkelighed og håbløshed. Igennem afvisning, ignorering, latterliggørelse .m.m. får den dig til, at føle du har det bedre, men bagefter kommer skammen og skylden.
Personer, der arbejder med mennesker, er konstant i en lærings- og udviklingsproces. Dagligt opstår situationer, hvor det er vigtigt at reflektere over egen praksis, samt der er opgaver, der kræver nye tilgange og færdigheder. Supervision er relevant for alle fagfolk, der arbejder med mennesker. Når man har tæt kontakt med andre i sit arbejde, kan man opleve magtesløshed, følelsen af ikke at slå til, moralsk stress og forådelse. Supervision bidrager til øget selvindsigt, forståelse, øget handlekraft over for specifikke problemstillinger eller forberedelse til fremtidige udfordrende arbejdssituationer samt fokus på særlige erfaringer. At deltage i supervision giver grundlag for øget faglig kunnen og selvindsigt.
I en medarbejdergruppe kan supervision skabe fælles forståelse og strategi i vanskelige situationer, samt give fælles retning og mål i samarbejdet. Viden, muligheder og perspektiver i arbejdssituationer kan forbedres. Enten ved deltagelse i gruppesupervision eller individuel supervision..
Formålet med supervision er at skabe kvalitet i arbejdet med mennesker og sikre faglig udvikling.